26 september 2016

Summa College sluit huurovereenkomst met Property Match

Het Summa College en Property Match, hebben een huurovereenkomst gesloten met betrekking tot het gehele pand aan de Blécourtstraat 1, in Eindhoven. Het pand, gelegen aan de rondweg ten oosten van het centrum van Eindhoven, heeft een oppervlak van ruim 4.000 vierkante meter met 125 eigen parkeerplaatsen en wordt de nieuwe locatie van School 23, een school voor voortgezet onderwijs voor anderstaligen, middelbaar beroepsonderwijs op niveau 1 en trajecten om voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Ook de afdelingen Educatie en Inburgering van het Ster College verhuizen mee. Beide scholen zijn onderdeel van het Summa College.

 

Het pand wordt 1 januari 2017 opgeleverd door Property Match. Voordat het pand door Summa in gebruik wordt genomen, zal het in het voorjaar van 2017 door Huybregts Relou uit Son volledig aangepast worden aan de onderwijsbehoeften van School 23 en het Ster College.
Na een verbouwing is het pand vanaf 1 augustus 2017 gereed voor onderwijs. School 23 en afdelingen Educatie en Inburgering van het Ster College verhuizen na de verbouwing in de zomer van 2017.

De verhuizing is onderdeel van het strategische huisvestingsplan van het Summa College. Dit huisvestingsplan is ontwikkeld om huisvesting nog beter te laten aansluiten op het onderwijs, en om de kwaliteit en flexibiliteit van huisvesting te vergroten.

Het pand, met het tijdloze ontwerp van De Bever Architecten, is destijds gebouwd voor elektriciteitsproducent EPZ. Met de transformatie van dit kantoorgebouw naar een schoolbestemming, wordt een duurzame oplossing voor het gebouw gerealiseerd en leegstand aan de markt onttrokken.

 

 

Lees hier het artikel uit Eindhovens Dagblad van 23-09-2016.