18 januari 2017

Sloop Hiva A te Son gestart

In Son is gestart met de sloop van de oude woningen op het terrein van HIVA A in Son. De markante plek gaat het nieuwe gezicht als toegang tot Son vormen.

 

De oude woningen maken plaats voor 78 appartementen direct aan het Wilhelminakanaal op de hoek van Kanaaldijk Noord en de Nieuwstraat in Son en Breugel. Deze woningen zijn ontwikkeld door CRA Vastgoed en gerealiseerd door Huybregts Relou. 30 appartementen worden afgenomen door 'thuis. De overige appartementen door Altera.

 

Na realisatie van HIVA A is de metamorfose van Kanaaldijk Noord compleet. Het totale plan HIVA A omvat 78 appartementen, verdeeld over twee woongebouwen met een gemeenschappelijke half verdiepte parkeerkelder. De 30 appartementen van 'thuis worden in een gebouw van drie bouwlagen gerealiseerd.

 

De woningen passen in het gevarieerde aanbod van woningen dat Woonstichting 'thuis wil bieden binnen de stadsregio Eindhoven. In een woongebouw van zes bouwlagen worden 48 appartementen gerealiseerd. Deze zijn verkocht aan Altera. Het betreft voornamelijk drie kamerappartementen, variërend in omvang tussen 61 en 87 m² met zeer ruime balkons.

Deelnemende bedrijven