20 februari 2020

Geslaagde pilot voor één van onze duurzaamheidsdoelen

Duurzaamheid zit Van Heur Bouw & Onderhoud (een VB Groep onderneming) in de genen. We zijn gericht op continuïteit in resultaten en relaties en nemen onze verantwoordelijkheden ten aanzien van de wereld om ons heen. Serieus investeren in milieu en duurzaamheid, maatschappelijke en sociale vraagstukken is voor ons vanzelfsprekend. Al jaren.

 

Eén van onze duurzaamheidsdoelen voor 2020 "duurzame steden en gemeenschappen" willen we o.a. bereiken door de inzet van minimaal één elektrische bedrijfsbus. Zodoende werd er een week "proefgedraaid" met een elektrische bedrijfsbus.
De monteurs van het team S&O van Van Heur Bouw & Onderhoud waren proefkonijn. Gedurende de week hebben 3 personen de Nissan e-NV200 getest. De ervaringen waren over het algemeen erg positief. Zo vonden de mannen de rijeigenschappen en het comfort meer dan prima. Voor korte stukken in de stad is de bus zeer geschikt. Door de beperkte actieradius is het echter niet aan te bevelen om grotere afstanden af te leggen. In vergelijking met de huidige bussen heeft het geteste model ook minder laadruimte. Deze uitvoering is derhalve meer geschikt als vervanger voor de "caddy's" dan voor de grotere bussen.

 

Al met al kunnen we spreken van een geslaagde test en is de inzet van een elektrische bus in de nabije toekomst zeker te overwegen.

 

Met dank aan Driessen Autogroep te Eindhoven voor het beschikbaar stellen van de bus!

 

Deelnemende bedrijven