Resultaat komt samen in Kloostervelden

Kloostervelden geselecteerd als finalist voor de Brabantse Stijlprijs 2021

Wij zijn trots dat Kloostervelden tot één van de 5 finalisten behoort voor de Brabantse Stijlprijs 2021. Voor deze prijs waren 30 projecten geselecteerd. De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele woonprojecten van inwoners, woningcorporaties en zorginstellingen in Brabant. Vormen van wonen die net even anders zijn. Die inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor omgeving en medemens. Een thuis voor iedereen!

 

Wij kijken uit naar 14 oktober; de dag waarop wij de jury van harte welkom heten op deze bijzondere plek. In november vindt een stemronde plaats en op 8 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

  

Kloostervelden: samen wonen, leven en zorgen

Kloostervelden is een unieke wijk in het Noord-Brabantse Sterksel, omgeven door natuur en gebouwd rond een historisch kloosterhart. Hier wonen, leven en zorgen 500 mensen met en zonder handicap samen. Hier is wonen zoveel meer; het is een thuis voor iedereen. Met deze ontwikkeling van omgekeerde integratie maken we impact op het individu, de omgeving en de gemeenschap. Een bijzondere plek waarmee we samen de wereld een stukje mooier maken.

  

Sinds 1927 was Providentia een gesloten instellingsterrein voor 400 patiënten met epilepsie, opgericht door de Broeders. In de jaren negentig zijn een groot deel van de cliënten naar kleinschalige voorzieningen in de dorpen verhuisd. Als gevolg hiervan liep Providentia leeg en verdween de levendigheid en gezelligheid.

 

Op initiatief van Kempenhaeghe is de afgelopen jaren het voormalige instellingsterrein omgevormd tot een bijzondere woonwijk (omgekeerde integratie) van het dorp Sterksel. Een monumentaal klooster en een kapel herbergen diverse gemeenschappelijke voorzieningen. Daaromheen verrijzen prachtige woningen; van vrijstaand tot geschakeld. Ontwikkeld door CRA Vastgoed en gerealiseerd door Huybregts Relou, beide VB Groep ondernemingen. Wat 12 jaar geleden begon als een woondroom is nu werkelijkheid.

 

 

Lees meer over de ontwikkeling van deze bijzondere woonwijk   

 

Nieuwsgierig geworden naar deze wijk? Kom langs.

U bent van harte welkom. Haal een drankje bij De Broeders en neem meteen de routekaart mee. Al wandelend door de wijk komt u langs talloze mooie plekjes. Meer informatie over deze bijzondere wijk vind je hier: 

www.kloostervelden.nl 

CRA Vastgoed 

Huybregts Relou

 

Magazine Kloostervelden

Download magazine

26 woningen De Vrije Ruimte

Lees meer

6+8 marktwoningen

Lees meer

Stichting Kempenhaeghe

Lees meer

Renovatie Klooster

Lees meer

Gebiedsontwikkeling Kloostervelden

Lees meer

Nieuwbouw 12 woningen

Lees meer

32 woningen fase 5 en 6

Lees meer

Kloostervelden fase 7a en b

Lees meer