Renovatie kantoor Ernst & Young

Voor opdrachtgever Property Match wordt het kantoor van Ernst & Young aan Prof.Dr.Dorgelolaan te Eindhoven medio 2017 gerenoveeerd. 

 

EY zal hier 'het nieuwe werken' invoeren. Dit wil zeggen 450 werkplekken waarbij iedereen kan gaan zitten waar hij/zij wil. EY heeft drie items als extra wens geïntroduceerd, te weten:

- Duurzaam;

- WELL Gold certificering;

- SMART.

 

Duurzaam in de vorm aanscherping van de EPC door bijvoorbeeld triple beglazing. BREEAM is toegespitst op het gebouw zelf. WELL certificering gaat daarin verder en wordt mogelijk de nieuwe standaard. WELL kent zeven onderdelen waarop punten gescoord kunnen worden, te weten: lucht, water, licht, voeding, beweging, comfort en geest.

 

Tevens worden er drie grote vloervelden van circa 1.600 m² gerealiseerd.  Hiervoor wordt het complete gebouw gestript "tot op het bot", oftewel alleen de vloeren en de kolommen (overwegend beton) blijft bestaan. Er wordt een derde laag toegevoegd aan de voorzijde en aan de spoorzijde worden drie bouwlagen toegevoegd. Hierna komt er een complete nieuwe glasvliesgevel in een licht bronzen kleur omheen, dan zijn alle gevels dus van glas.

  • Architect:Fokkema & Partners Architecten
  • Dederendirrix Architectuur & Stedenbouw

Deelnemende bedrijven