Kloostervelden Stijlprijs

    

    

   Wij zijn trots op onze nominatie van Kloostervelden voor de Brabantse Stijlprijs.

   Kloostervelden is een unieke wijk in het Noord-Brabantse Sterksel, omgeven door natuur en gebouwd rond een historisch kloosterhart. Hier wonen, leven en zorgen 500 mensen met en zonder handicap samen. Hier is wonen zoveel meer; het is een thuis voor iedereen. Met deze ontwikkeling van omgekeerde integratie maken we impact op het individu, de omgeving en de gemeenschap. Een bijzondere plek waarmee we samen de wereld een stukje mooier maken.

    

    

   KLOOSTERVELDEN: Samen wonen, leven en zorgen

   Sinds 1927 was Providentia een gesloten instellingsterrein voor 400 patiënten met Epilepsie, opgericht door de Broeders. In de jaren negentig zijn een groot deel van de cliënten naar kleinschalige voorzieningen in de dorpen verhuisd. Als gevolg hiervan liep Providentia leeg en verdween de levendigheid en gezelligheid.

    

   Op initiatief van Kempenhaeghe is de afgelopen jaren het voormalige instellingsterrein omgevormd tot een bijzondere woonwijk (omgekeerde integratie) van het dorp Sterksel. Een monumentaal klooster en een kapel herbergen diverse gemeenschappelijke voorzieningen. Daaromheen verrijzen prachtige woningen; van vrijstaand tot geschakeld. Ontwikkeld door CRA Vastgoed en gerealiseerd door Huybregts Relou, beide VB Groep ondernemingen. Wat 12 jaar geleden begon als een woondroom is nu werkelijkheid.

    

   Lees meer over de ontwikkeling van deze bijzondere woonwijk   

    

   De Brabantse Stijlprijs: een thuis voor iedereen!

   De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele woonprojecten van inwoners, woningcorporaties en zorginstellingen in Brabant. Vormen van wonen die net even anders zijn. Die inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor omgeving en medemens. Een thuis voor iedereen!

    

   Selectie en stemmen 

   Op vrijdag 24 september beoordeelt de jury de 30 inzendingen van de Stijlprijs 2021 en kiest daaruit vijf finalisten. Daarna kan er in de periode van 15 november tot  3 december op de finalisten gestemd worden. 

   De uitreiking van De Brabantse Stijlprijs 2021 is op woensdag 8 december tussen 13.30 – 17.30 uur.

    

   Bekjik hier alle nominaties van de Brabantse Stijlprijs.  

    

    

   Nieuwsgierig geworden naar deze wijk? Kom langs.

   U bent van harte welkom. Haal een drankje bij De Broeders en neem meteen de routekaart mee. Al wandelend door de wijk komt u langs talloze mooie plekjes.

    

    

    

   Meer informatie over deze bijzondere wijk vindt je hier: 

   www.kloostervelden.nl 

   CRA Vastgoed 

   Huybregts Relou

    

   Deelnemende bedrijven